Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΘΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΣΩΣ ΜΠΑΙΡΝΕΖ.

Αφου ως εθνος παρακολουθησαμε αναυδη τα πρωτα ριαλητη, με Βig brother 1 , Βar , Βig brother 2 κτλ, και για πρωτη φορα χωσαμε τις "μουσουδες" μας, στην ζωη αλλων ανθρωπον νομιμα, ηρθε η ωρα που τα βαρεθηκαμε. Πολυ το χαρηκαμε βεβαια και καναμε και ματι. Ειδαμε φιλακια, αγκαλιτσες, και ισως στησαμε και λιγο αυτι την ωρα που ο Λορεντζο εκανε σεξ στην ντουσιερα με την Μπεζαντακου, αλλα αυτο ηταν. Ηλθε ως μοδα και παρηλθε. Μετα πεσαμε με τα μουτρα στα πρωιναδικα. Ομορφες παρουσιες σε σκαμπο (εχει μεινει κιολας σαν Must αυτο το ειδος καθισματος στις συγκεκριμενες εκπομπες) κουτσομπολευουν την ανυπαρκτη show biz της Ελλαδαρας μας. Περασε ομως και αυτο. Οσα μαθαμε για την κρυφη ζωη των ανθρωπον τις show biz, μαθαμε. Μετα απλος ειπαμε "ωωωωχχ με τις μαλακιες. Μα ποιος τα βλεπει αυτα?" και το ξεφωρτοθηκαμε το πακετακι. Η αληθεια ομως ειναι οτι οι συγκεκριμενες εκπομπες, εχουν αποκτησει ενα κοινο το οποιο, ακομα και σημερα τις παρακολουθει συστηματικα. Και τοτε ενα ωραιο απογευμα ο ALPHA (o γνωστος γερμανικος σταθμος) μας ριχνει στη μουρη 5 τυπους, που προσπαθουν να μαγειρεψουν, και καλουνται να βαθμολογηση ο ενας τον αλλο. Και ετσι το μαγειρεμα μπηκε σιγα-σιγα στη ζωη μας. Αποκορυφωμα οι εκπομπες "υψηλης μαγειρικης" οπως Top chef, και Master chef. Τι γαριδες με σαλτσα πορτοκαλι, τι φιλετα χοιρινα με πρασουλιδα και μανιταρια, τι γλυκα, τι σαλτσες!!! Ολα θα τα μαθουμε. Ποτε οι Ελληνες γιναμε τοσο gourmet λαος? Δεν το γνωριζω. Απο εκει που βγαιναμε για φαγητο και "χτυπαγαμε" κανα κεφαλακι αρνισιο, και κανα σπληναντερο, και καμμια γιδα βραστη, ξαφνικα αλλαξαμε προτιμησης και πολυ φυσικα ζηταμε οταν παμε για φαι:"μηπως εχεις στηθος παπιας με σως μπαιρνεζ?". Η πας για δυο πιτογυρα και αφου τα τσακισεις μετα μπαινης στο σουβλατζιδικο και βαζεις χερι στο ιδιοκτητη για την "επιγευση που αφηνει το τζατζικη του. Ειναι απαραδεκτη" και το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να "αφησει τα αρωματα να βγουν και μετα να το τυλιξη. Να τ'αφησει να ξεκουραστη". Τι πραμα να ξεκουραση το τζατζικη, λες και ηταν ολη μερα στα χτηματα. Και αγανακτουμε με το γεγονος οτι η Κρητηκια στο master chef δεν μπορει να "στησει" ενα πιατο και ομως την κρατανε ακομα. Αισχος!! Εδω αν αφησω την γυναικα μου να στησει πιατο, εννοητε οτι ξερει ποσο να σουρωση τα "καραμελωμενα λαχανικα" απο το λαδι τους πριν ακουμπιση πανω τους τα φιλετα. Εδω το ξερει η μανα μου. Στην Κρητη δηλαδη πως στηνουν ενα πιατο? Ετσι? Οτι κατσει?. Κοιταζω στην τηλεοραση την κα Μπουλε να στεκεται λιγο πιο διπλα απο τον καταιδρωμενο σεφ, και προσπαθει να τον εμψυχωσει λεγοντας του γλυκα-γλυκα, "ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ??". Ριγος!! Αλλα που θα παει? Θα μας περασει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου