Το φαγητό αυτό τρώγεται το βράδυ της ανάστασης. Είναι μια πηχτή σούπα που μοιάζει με την μαγειρίτσα αλλά δεν περιέχει ρύζι και δεν αυγοκόβεται. Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:
Την συκωταριά από ένα αρνί ή κατσικάκι
Το έντερο και την κοιλιά
1 ματσάκι άνηθο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
6 φρέσκα σκόρδα
Ένα ποτήρι ελαιόλαδο
Ένα ποτήρι λευκό κρασί
Τον χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα εντόσθια. Τα κόβουμε σε μπουκιές (όχι ψιλοκομμένα). Τα ζεματάμε σε λίγο νερό το οποίο και φυλάμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα εντόσθια. Προσθέτουμε τα μυρωδικά. Τα γυρνάμε λίγο ακόμα και τα σβήνουμε με το κρασί. Τα σκεπάζουμε με το νερό που φυλάξαμε και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται να σκεπαστούν τα υλικά. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού στύψει το ζουμί και δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το λεμόνι και το αφήνουμε να κάνει μια βράση ακόμα. Σερβίρετε ζεστό με μια κούπα κόκκινο κρασί από τον Παντοκράτορα. Αν δεν έχετε κρασί από τον Παντοκράτορα δεν πειράζει και ένα μπουκάλι "Κατώι Αβέρωφ" κάνει δουλειά. Καλή όρεξη!!!
Την συκωταριά από ένα αρνί ή κατσικάκι
Το έντερο και την κοιλιά
1 ματσάκι άνηθο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
6 φρέσκα σκόρδα
Ένα ποτήρι ελαιόλαδο
Ένα ποτήρι λευκό κρασί
Τον χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα εντόσθια. Τα κόβουμε σε μπουκιές (όχι ψιλοκομμένα). Τα ζεματάμε σε λίγο νερό το οποίο και φυλάμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα εντόσθια. Προσθέτουμε τα μυρωδικά. Τα γυρνάμε λίγο ακόμα και τα σβήνουμε με το κρασί. Τα σκεπάζουμε με το νερό που φυλάξαμε και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται να σκεπαστούν τα υλικά. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού στύψει το ζουμί και δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το λεμόνι και το αφήνουμε να κάνει μια βράση ακόμα. Σερβίρετε ζεστό με μια κούπα κόκκινο κρασί από τον Παντοκράτορα. Αν δεν έχετε κρασί από τον Παντοκράτορα δεν πειράζει και ένα μπουκάλι "Κατώι Αβέρωφ" κάνει δουλειά. Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου